Solarno zagrijavanje

Solarno zagrijavanje

Solarno zagrijavanje princip rada

Solarnim kolektorskim grijanjem grije se sanitarna voda tokom godine, a primjenjuje se i na instalacijama centralnog grijanja u zimskom periodu. Preporučujemo ovaj oblik grijanja sanitarne vode jer: Energija sunca je stalna, teorijski se koristi 365 dana u godini Energija sunca je ekološki čista i besplatna. Troškovi ugradnje sistema su mali u odnosu na vijek eksploatacije i samo se jednom plaćaju kod ugradnje sistema. Energija sunca štedi druge energente koje plaćate a investiciju vraćate za dvije do pet godina.

Za korištenje solarnih kolektora nije preduslov da živite u tropskom podneblju sa surovim suncem. Naprotiv, solarni paneli rade i po oblačnom vremenu. Dovoljno je da ima svetla, naravno, što više svetla – više energije možemo dobiti.

Solarno grijanje kuće, tj. solarni sistem sa solarnim kolektorima i pratećim elementima za  solarnu akumulaciju toplotne energije za ispomoć grijanja kuće i sanitarne vode, predstavljaju idealno rešenje svakom domaćinstvu, donoseći veliku uštedu u novcu koji se troši za električnu energiju ili neki drugi oblik konvencionalne energije.

PDF dokument o solarnom zagrijavljanju možete vidjeti na ovom linku.